Ziua Încoronării sărbătorită la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

În data de 15 octombrie 1922, avea loc la Alba Iulia unul dintre cele mai importante și mai încărcate de simboluri evenimente din istoria României moderne. Regele Ferdinand și Regina Maria s-au încoronat în cadrul unei ceremonii fastuoase, ca suverani ai României Mari. Locul de încoronare a fost ales la Alba Iulia pentru că amintea de unirea înfăptuită de Mihai Viteazul la 1600 și de proclamarea Unirii Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, la 1 decembrie 1918.

Pe 15 octombrie 2021 se împlinesc 99 de ani de la încoronarea regilor României, Ferdinand și Maria. Cu un an înainte de centenar, pentru a marca acest eveniment, vineri, 15 octombrie 2021, în intervalul orar 8:00-19:00, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va posta, din oră în oră, pe pagina de Facebook, informații de specialitate referitoare la acest mare eveniment istoric. Programul zilei va cuprinde: mesajul managerului instituției, domnul Silvan Stâncel, cu prilejul Zilei Încoronării, Informații despre Ziua Încoronării ca zi specială, aniversările zilei, recomandări de carte tematică pentru copii și adulți, memoria culturală a locului, rubrica „Citatul zilei”, expoziție tematică de carte, rubrica „Știați că…?” și Bibliovaliza. Alături de aceste rubrici deja consacrate, pe tot parcursul zilei vor avea loc postări de la evenimentele organizate în Alba Iulia, de Casa Regală a României, Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Proiectul 4.7 Zile speciale – Ziua Încoronării face parte din programul 4 IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE, program inclus în proiectul de managerial al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba pentru perioada 2021-2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *