Bacalaureat. 237 de candidați proba la alegere în judeţul Alba

Informare privind desfășurarea celei de a treia probe scrise din cadrul examenului de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021), județul Alba

LA proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021), desfășurată astăzi, 18 august, în județul Alba au participat 237 de candidați din 306 înscriși.

Nu s-au prezentat 69 de candidați, în timp ce 2 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Mâine,19 august 2021, se va desfășura proba scrisă pentru limba și literatura maternă.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 31 august 2021 (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 12-18.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2021.

Biroul de presă al ISJ Alba,

Purtător de cuvânt, prof. Gabriela Gâlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *