La examenul la Limba și literatura română au participat 200 de candidați

Informare privind desfășurarea probei scrise la Limba și literatura română din cadrul examenului de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021), județul Alba

La prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021), proba E).a) – Limba și literatura română, desfășurată astăzi, 16 august, în județul Alba au participat 200 de candidați din 249 înscriși.

Nu s-au prezentat 49 de candidați, în timp ce 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 23- 31 august 2021. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 31 august 2021 (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 12-18.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 3 septembrie 2021.

Purtător de cuvânt al ISJ Alba, Gabriela Gâlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *