Cărți noi la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Achiziţia de unităţi de bibliotecă (carţi, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc.), prelucrarea și punerea lor în circulație este activitatea principală a oricărei biblioteci publice. Înnoirea și diversificarea fondului de carte sunt două dintre obiectivele prioritare ale Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba, iar achiziția de cărți și abonamente la periodice (ziare și reviste) se face în baza unei politici de achiziţie echilibrată, în concordanță cu cerințele cititorilor şi care să poată furniza o arie cât mai largă de cunoştinţe din toate domeniile de activitate. Informarea privind producţia editorială se face prin intermediul târgurilor de carte, prin intermediul întâlnirilor directe cu editorii, scriitorii şi librarii, de pe pagini și site-uri ale editurilor, prin contactare pe E-mail sau telefonic sau prin consultări directe cu utilizatorii. Achiziția se realizează de către compartimentul de achiziţie prin intermediul proiectului 1.1 Achiziție carte și periodice.

Ţinând cont de toate acestea, în al doilea trimestru al anului 2021, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a alocat un buget de 45000,00 lei pentru achiziții de unități de bibliotecă, din care 44000,00 lei pentru carte și 400,00 lei pentru periodice. Au fost cheltuiți 43154,26 lei pentru achiziție de carte și 400,00 lei pentru abonamente la periodice așa încât au intrat în colecțiile bibliotecii 1647 de cărți noi. Tot în acest an au intrat în circuitul de împrumut al bibliotecii o serie de cărţi, ziare şi reviste primite ca donaţii de la instituţii sau persoane fizice sau obţinute prin schimburi interbibliotecare şi interinstituţionale.

Având în vedere efortul financiar făcut, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba îşi aşteaptă și în luna august cititorii, de luni până vineri între orele 9:00 – 17:00, cu o colecţie variată şi interesantă de cărţi, ziare şi reviste. Îi asigurăm pe toţi cititorii că au fost luate toate măsurile de protecţie şi carantinare a cărţilor, în aşa fel încât să nu existe nici cea mai mică posibilitate de răspândire a pandemiei generate de virusul Sars-Cov2, prin intermediul serviciilor de bibliotecă. De asemenea îi anunțăm pe toți iubitorii de carte că au fost reluate activitățile de animație culturală derulate în aer liber iar cei interesați se pot informa asupra programului de activități de pe site-ul instituției noastre, la adresa https://www.bjalba.ro/ sau de pe pagina de Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaLucianBlagaAlba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *