”Stagiunea cu Skepsis 2021” continuă cu un weekend dedicat lui A.P.Cehov!

COMUNICAT

In weekend-ul 31.07.2021-01.08.2021, în spiritul mișcării realiste, Grupul Skepsis vă invită în lumea lui A.P.Cehov!

După nebunia Commediei dell Arte, vă invităm să revenim cu picioarele pe pământ și vă prezentăm în serile de Sâmbătă 31 Iulie și Duminica 1 August, ora 20.00, în curtea interioară a Palatului Apor, spectacole bazate pe piese într-un singur act semnate de A.P.Cehov!

Sâmbătă, 31.07.2021, vă prezentăm spectacolul”Cerere în Căsătorie” – Ivan Vasilievici, un tânăr boiernaş de la ţară se hotărăşte să facă un mare pas în viaţă şi cere mâna tinerei Nataila Stepanovna, fiica vecinului său. Aranjamentul este ca pregătit de soartă, moşiile urmând să devină mai mari odată cu fericita uniune maritală, mai ales că între cei doi tineri există o „chimie” anume. Şi totuşi… anumite detalii trebuie discutate…

Duminică, 01.08.2021, ne vom bucura de spectacolul ”Jubileul”. Undeva, într-o bancă din Rusia, Directorul se pregăteşte să aniverseze 15 ani de la preluarea funcţiei, în timp ce contabilul său, dl. Hirin, munceşte de zor să termine la timp o situaţie importantă. Relaţia dintre cel care deţine puterea şi cel lipsit de ea se dezvoltă treptat, arătând noi şi noi feţe. In spiritul epocii și al ocaziei jubiliare, seara de Duminică va fi deschisă cu muzică de fanfară de către invitații noștri de la Asociația Artele Cetații.

Curentul realist s-a dezvoltat în secolul al XIX-lea, în jurul anilor 1870, și a rămas prezent în mare parte din secolul XX. Scopul sau a fost acela de a aduce o mai mare fidelitate a vieții reale textelor și spectacolelor. Teatrul realist recrează pe scenă pasaje autentice de viață. Personajele vorbesc în dialog naturalist, veridic, iar arta actorului este menită să reflecte cât mai fidel comportamentul uman în viața reală. Narațiunile sunt de obicei conduse psihologic și includ scenarii obișnuite, de zi cu zi. Realismul este esențial in dezvoltarea dramaturgiei moderne, iar A.P.Cehov este un autor exponențial, a cărui operă reușește să rămâână mereu actuală.

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului ”Stagiunea cu Skepsis 2021” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Proiectul este susținut de: Primăria Municipiului Alba Iulia; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia; Fundaţia ”Inter Art” Aiud; Crucea Roșie Română – filiala Alba;

În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi anulate și reprogramate. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului https://www.facebook.com/skepsis2002/

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, iar evenimentele culturale se vor desfășura cu respetarea măsurilor de siguranță impuse de starea de alertă în vigoare și a reglementărilor privitoare la accesul publicului – http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/243448 – punctul 11.

  • la nivelul județelor/localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

IMPORTANT!

Ne cerem scuze pentru inconveniențe, însă și Organizatorul trebuie să respecte condiții similare pentru a putea desfășura activități culturale. Cu susținerea Partenerilor, Organizatorul pune la dispoziție publicului, gratuit, posibilitatea testării rapide pentru acces la evenimente, caz în care doritorii sunt rugați să se prezinte la locul de desfășurare cu 60 min înainte de ora începerii spectacolului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *