Teste screening gratuite în Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia pentru depistarea cancerului de col uterin

Comunicat de presă

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia a reluat programul de screening pentru depistarea cancerului de col uterin, iar femeile cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani pot beneficia de teste gratuite în ambulatoriul integrat, de pe strada Mușețelului, nr. 2. Consultația medicală, testarea screening și consilierea se efectuează fără programare, cu prezentarea pacientei la Policlinica din Alba Iulia, etaj 2, cabinet nr. 26, în fiecare zi de joi, între orele 15.00 – 17.00. Pentru detalii suplimentare vă punem la dispoziție nr. de telefon 0766467252.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit! Cel mai important lucru pentru femei este să facă regulat testele screening si sa meargă la consultații ginecologice! Femeile care au contraindicații (prezintă absența congenitală a colului uterin, prezintă histerectomie totală pentru afecțiuni benigne; au diagnostic stabilit de cancer de col uterin; au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital), nu pot fi testate. Scopurile programului, derulat la nivel național de către Ministerul Sănătății, sunt prevenirea si combaterea cancerului de col uterin si întărirea capacității sistemului de sănătate pentru controlul și combaterea cancerului de col uterin la nivel național.

Obiectivul principal al programului este reducerea incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin și mortalității specifice prin această boală. Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume. Datele statistice arată că milioane de persoane mor din cauza acestuia în fiecare an, iar consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc. Alți factori sunt infecțiile cronice în urma hepatitei de tip B, de tip C și unele cazuri de infecții cu Papilloma Virus (HPV).

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *