Performanţă administrativă la Sebeş. Finanţare nerambursabilă pentru iluminat public ecologic şi economic

ADMINISTRAȚIE PERFORMANTĂ LA SEBEȘ: A FOST CÂȘTIGATĂ O NOUĂ FINANȚARE NERAMBURSABILĂ PRIN CARE ORAȘUL VA ECONOMISI 90.000 LEI/AN LA PLATA ENERGIEI ȘI SE VOR REDUCE EMISIILE DE CO2

O nouă veste bună pentru Sebeș: proiectul “Modernizarea iluminatului public în Municipiul Sebeș – str. Traian, str. Dorin Pavel  (parțial) – și în localitățile Petrești, Lancrăm Și Răhău” a fost aprobat și va fi finanțat prin programul derulat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului de Mediu, al cărui obiectiv este sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public prin creșterea eficienței energetice a sistemelor de iluminat public.

Suma nerambursabilă obținută este de 1.000.000 lei, iar valoarea totală a proiectului este de 1.185.240,00 lei.

          Proiectul presupune achiziţionarea şi instalarea unui număr de 647 corpuri de iluminat cu LED cu eficienţă energetică ridicată, precum și achiziţionarea şi instalarea sistemului de dimare/telegestiune care permite reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţie. Vor fi înlocuite corpurile de iluminat vechi și neperformante din localitățile aparținătoare Petrești, Lancrăm și Răhău, cu unele construite în baza noilor tehnologii, mai eficiente, mai economice și mai puțin poluante.

Unul din cele mai importante rezultate ale proiectului îl reprezintă reducerea cheltuielilor cu plata energiei de aproximativ 90.000 lei/an, prin scăderea consumului de la 233.105 KWh/an la 50.879 KWh/an. De asemenea, se va înregistra o îmbunătățire a calității iluminatului public și reducerea emisiilor anuale de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *