Gabriel Pleşa: „Albaiulienii nu trebuie să fie afectaţi de problemele organizatorice legate de depozitarea gunoiului!”

De astăzi, se reia ridicarea gunoiului menajer din Alba Iulia

Sintagmele neputinței „ criză a gunoiului” „ Alba Iulia sufocată de gunoaie”, „ problema gunoaielor” trebuie să dispară pentru totdeauna. Nici nu mai contează de când au început problemele și cine le-a generat, e o obligație pentru toți cei implicați, de la primării până la Consiliul Județean să le rezolve definitiv. Indiferent că sunt din Alba Iulia sau Galda, oamenii, contribuabilii cu „ gunoiul” plătit la zi,  nu sunt vinovați cu nimic și nici nu ar trebui să îi intereseze problemele organizatorice care generează toată această situație, în fiecare nou sezon. Sper să fie ultima situație de genul asta, să se deschidă în sfârșit, după ani și ani, rampa de la Galda și totul să funcționeze cum a fost proiectat.” spune Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Albă Iulia.

Depozitarea deșeurilor din Alba Iulia se va face la rampa de transbordare de pe centura orașului, până la deschiderea gropii de gunoi de la Galda de Jos,  estimată pentru sfârșitul lunii aprilie. Soluția propusă de Primărie a primit acordul Agenției pentru Protecția Mediului Alba, dar și al Direcției de Sănătate Publică Alba.

Administrația locală a solicitat operatorului de salubritate, Polaris M Holding, să depună la Agenția pentru Protecția Mediului Alba documentația pentru autorizarea depozitării temporare a deșeurilor din Alba Iulia la rampa de transbordare de pe centura orașului. Documentația a fost depusă la începutul săptămânii în curs.

Acordul favorabil al Agenției pentru Protecția Mediului Alba a fost emis astăzi, 24 martie. Un aviz pozitiv a fost emis și de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Altfel spus, firma de salubritate a reluat, din acest moment, ridicarea deșeurilor din Alba Iulia. Gunoiul va fi depozitat  la rampa de transfer de pe centura orașului. Spațiul peste 2000 de metri pătrați betonați, cămin de levigat, posibilitate de curățare/spălare și este îngrădită. A fost construită integral de către operatorul de salubritate Polaris M Holding și are toate avizele și autorizațiile pentru funcționarea în cele mai bune condiții.

Reamintim că până acum deșeurile menajere din Alba Iulia erau transportate de către Polaris M Holding la Târgu Jiu. Recent, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat autorizația de funcționare a depozitului de deșeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *