Viceprimarul Emil Popescu: Toţi cetăţenii municipiului Alba Iulia au dreptul să aibă condiţii civilizate de trai

Într-o ăpstare de pe pagina de facebook, avocatul Emil Popescu, viceprimarul municipiului Alba Iulia le promite locuitorilor caselor de pe străzile nemodernizate, ca administraţia se va ocupa şi de problemele lor.

„Încă din vremea romanilor, nivelul de dezvoltare a unei comunităţi se vedea în primul rând prin dezvoltarea infrastructurii. Şi acum, după 2000 de ani, dezvoltarea unei comunităţi se poate cuantifica tot prin dezvoltarea infrastructurii, iar din nefericire, municipiul nostru are multe probleme la acest capitol. Chiar dacă în ultimii 30 de ani, Alba Iulia s-a dezvoltat în toate direcţiile, au apărut cartiere noi, zone rezidenţiale, în care mii de familii şi-au creat un nou cămin, viteza de adaptare a autorităţilor la nevoile cetăţenilor nu fost pe măsură.

Astfel, s-a ajuns ca Alba Iulia să aibă aproximativ 150 de kilometri de drumuri nemodernizate. Ca să spunem direct, este vorba de 150 de kilometri de drumuri amanejate ca în evul mediu, pline de noroi, fără cel mai mic grad de confort. Drumuri pe care cetăţenii, prin eforturi proprii, au încercat să le facă utilizabile şi au adus cu banii lor camioane de piatră.

Desigur, noi, administraţia municipului, nu o să putem să le aducem pe toate, în foarte scurt timp, la nivelul anilor în care trăim, dar o să încercăm să le oferim celor care locuiesc pe aceste străzi un minim confort. Şi asta pentru că nici un cetăţean al municipiul nu are dreptul să fie discriminat. Toţi cetăţenii sunt egali, atât în obligaţii, cât mai ales în drepturi.

Astăzi am verificat modul în care se desfăşoară lucrările de pietruire pe străzile Parâng, Retezat, Haţeg şi Zenit. Utilajele Primăriei Municipiului Alba Iulia sunt la datorie, şi aştern stratul de piatră care va scoate noroaiele de pe aceste străzi.

Acţiunea de pietruire va continua şi săptămânile viitoare, iar noi, reprezentanţii administraţiei locale cât şi angajaţii serviciilor de specialitate ai Primăriei, vom supraveghea ca lucrările să fie realizate conform graficului.

Av. Emil Popescu, viceprimar al municipiului Alba Iulia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *