Şanțul exterior de pe latura de nord a Cetății Alba Iulia va fi reabilitat cu fonduri europene

Ieri avut loc predarea către constructor a amplasamentului pentru realizarea investiției “Reconversie funcțională, șanț exterior – latura de nord a Cetății Alba Iulia, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber”.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și, după sute de ore de muncă din partea colegilor din Primăria Alba Iulia, contractul de finanțare cu ADR Centru a fost semnat în data de 16.12.2019. În ultimele luni au fost realizate toate etapele necesare: achiziția serviciilor de informare, dirigenție de șantier, proiectare tehnică și execuție.Astfel, se mai face încă un pas important pentru punerea totală în valoare a Cetății Alba Carolina, cel mai important proiect din ultimii 30 de ani al municipalității.

În valoare de aproximativ 9,2 milioane lei, la finalizarea acestei investiții ansamblul fortificațiilor va fi mai bogat cu 26.000 mp de spații verzi și 29.000 mp de spații deschise, redate albaiulienilor și turiștilor. În final, orașul va fi mai bogat cu un parc de peste două hectare, în locul unei zone actuale degradate, cu multe disfuncționalități urbanistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *