DJ 750 C ce leagă Munţii Apuseni de Teiuş va fi reabilitat şi modernizat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, liberalul Marius Haţegan anunţă printr-o postare pe pagina sa de facebook faptul că un nou drum judeţean va intra în reabilitare.

„Așa cum am promis un alt drum judeţean spectaculos din Alba, care traversează Munţii Trascău de la nord la sud și se conectează cu Transalpina de Apuseni, va fi modernizat.

Drumul judeţean DJ 750 C ce leagă Munţii Apuseni de Teiuş va fi reabilitat şi modernizat pe o porţiune de circa 41 de kilometri. Drumul porneşte din localitatea Sălciua de Sus, traversează Arieşul şi străbate culmile munţilor Trascăului până în regiunea colinară a culoarului Mureşului.Consiliul Judeţean Alba a lansat în 25 decembrie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o licitaţie pentru servicii de proiectare pentru obiectivul „Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 750 C: Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeţ – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremţ – Teiuş (DN 1)”.

Valoarea totală estimată este de 2.127.252 de lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, drumul DJ 750 C porneşte de pe Valea Arieşului, din localitatea Sălciua de Sus (DN 75), străbate zona Munţilor Apuseni şi face legătura cu oraşul Teiuş (DN 1).

Drumul facilitează legătura dintre microregiunea Nord-Vest, Munţii Apuseni şi microregiunea centrală Zona Târnavelor a judeţului Alba. Drumul se conectează pe teritoriul comunei Ponor cu Transalpina de Apuseni, şoseaua aflată în plin proces de modernizare. Din comuna Râmeţ, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstirii, de unde este asfaltat până în Teiuş, la intersecţia cu DN1.

Modernizarea se va face pe o lungime de circa 41 de kilometri, împărţiţi în două tronsoane:– Tronson 1 (între km 0+000 – 15+000 se desprinde din DN 75 în localitatea Sălciua de Sus şi traversează Valea Lungă, Ponor, până la intersecţia cu DJ 107 I) – Tronson 2 (între km 27+500 – 53+760 se desprinde din DJ 107 I în localitatea Râmeţ şi se desfăşoară până la Teiuş, la intersecţia cu DN 1, traversând localităţile Valea Mănăstirii, Geoagiu de Sus, Stremţ).”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *