Primăria municipiului Alba Iulia, implicată în lupta împotriva epidemiei de Coronavirus

„Dragi albaiulieni,

Aș fi preferat să vă vorbesc despre orice altceva, însă tema acestor zile e una singură: lupta împotriva Covid. Dacă ar fi să ne raportăm la ce se întâmplă în alte părți, situația nu e încă gravă. Dar lupta pentru viață nu e o competiție cu alții, e misiunea fiecăruia dintre noi în aceste zile cenușii. Stăm bine, dacă pot spune așa, mulțumită tuturor celor implicați în bătălia asta împotriva coronavirusului. Vreau să le mulțumesc din inimă, fiecăruia în parte.

Noi, la Primăria Alba Iulia, am înțeles asta și le susținem lupta cu toate resursele posibile.

În perioada următoare, vom facem eforturi pentru a achiziționa, de la furnizori de încredere, 10 ventilatoare pe care să le punem la dispoziția spitalului. În fiecare zi, prin colegii mei de la Direcția de Asistență Socială asigurăm porții de hrană celor carantinați, izolați la domiciliu sau cazurilor sociale, iar voluntarii noștri livrează cumpărături pentru seniorii orașului. Nu sunt acte de eroism, nu așteaptă nimeni aplauze și felicitări, sunt doar lucruri normale, firești, pe care orice administratie le poate face și ar trebui să le facă.

Începând de luni, 6 aprilie, vom trece la dezinfecția tuturor scărilor de bloc. Am împărțit orașul pe trei zone și am format mai multe echipe de lucru. Pe scările de bloc unde s-au raportat persoane izolate am finalizat prima dezinfecție. De asemenea, am achiziționat două tone de dezinfectant de mâini pentru toate blocurile, împreună cu recipienții necesari. Am asigurat și stocul de 12 tone pentru dezinfectarea suprafețelor stradale sau a spațiilor comune din blocuri. Avem materiale de protecție, pentru toți angajații pe care Primăria Alba Iulia îi are desfășurați în dispozitive active.

Facem tot ce depinde de noi pentru a susține economia locală, pentru a asigura locuri de muncă, pentru a face lucrurile să meargă, ca să nu ne trezim peste câteva luni într-un colaps din care să fie greu sau imposibil de ieșit. Primăria nu își poate opri activitatea! Asta înseamnă că vor exista lucrări și investiții, la nivelul de siguranța asumat de colaboratorii noștri.

Suntem aici 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru că nici un albaiulian să nu treacă singur prin acest timpuri grele și, împreună, să le depășim cu bine. Să ne păstrăm speranța și să ne continuăm lupta! Multă sănătate și numai bine, tuturor!” – Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *