Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Concert extraordinar de colinde tradiționale – eveniment fără public, transmis live on-line

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, duminică, 20 decembrie 2020, începând cu ora 20:00, un concert de colinde tradiționale românești, eveniment care se va desfășura fără public și care va fi transmis live on-line.

Concertul este susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de numeroși îndrăgiți artiști de folclor. Printre cei care vor urca pe scenă îi amintim pe Ioan Bocșa și Grupul vocal tradițional bărbătesc, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Ilie Medrea, Roxana Reche, Bogdan Toma, Oana Bozga Pintea, Sebastian Stan, Codruța Rodean, Ovidiu Homorodean, Cătălin Hașa, Traian Stoița, Mirela Mănescu, Răzvan Năstăsescu, Grupul vocal Anghelos, Fetele de pe Târnave (Ina Todoran, Denisa Balu, Adina Popa, Alexandra Băcilă și Iulia Schiau), Dorina Narița, Nicolae Plută, Maria Filimon, Floricica Moga, Leontina Fărcaș, Ioana Solea Groza, Gabriel Bucur și Alexandru Popescu.

„Concertul extraordinar de colinde tradiționale cuprinde momente de tezaur folcloric românesc oferite de interpreți îndrăgiți de folclor. Chiar dacă pandemia a afectat grav sectorul cultural, nu renunțăm la păstrarea tradițiilor și vă oferim în dar colindele românești într-un eveniment organizat în cele mai stricte condiții de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 și fără public. Vă aducem vestea Nașterii lui Hristos și, chiar dacă nu vă putem avea aproape pentru a vă simți aplauzele, sperăm să vă simțim sufletele în timp ce urmăriți on-line evenimentele noastre”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul extraordinar de colinde tradiționale este un proiect cultural implementat de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena“ și Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu UAIFMR (Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România). Evenimentul este prezentat de jurnalista Andreea Bogdan și se va desfășura fără public, în spațiul logistic al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, urmând a fi transmis live pe paginile de Facebook ale instituțiilor organizatoare.

Instituțiile de presă care doresc să transmită direct concertul pe paginile proprii de Facebook sunt rugate să contacteze echipa tehnică a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba până duminică seara, ora 18:00, la numărul de telefon 0722/362105 – Cornel Gruian.

***

Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, o serie de evenimente prin care promovează tradițiile românești specifice Sfintei Sărbători a Crăciunului. Unele dintre evenimentele culturale sunt organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și cu Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România.

Din cauza pandemiei, manifestările se vor desfășura ON LINE, fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *