Lansarea „Dicționarului românesc de criză” – discuție despre România anilor 1990 – 2010

Luni, 30 noiembrie 2020, orele 19:00, Asociația „Forum Apulum” vă invită să urmăriți, on-line, o discuție despre România anilor 1990 – 2010. Istoria recentă este încă prea puțin discutată, fiind, în special pentru tineri, un subiect confuz și ciudat, ca un film românesc netitrat, în care actorii vorbesc prea încet sau își pasează referințe doar de ei știute.

Discuția marchează lansarea oficială a „Dicționarului românesc de criză”, prin care ne dorim să sprijinim generațiile noi să înțeleagă aceste două decenii, explicând prin cuvinte și expresii născute atunci și ilustrate de doi tineri artiști români.

Invitați la discuție sunt Gabriela Obodariu (Colegiul Național „A.I. Cuza” Focșani), Vlad Tăușance (Fundația „Friends for Friends”) și Teodor Tiță (jurnalist), gazdă fiind Diana Filimon, președinte al Asociației „Forum Apulum”. Discuția va fi transmisă live pe canalul de Facebook al Forum Apulum. Detalii despre evenimentul online pot fi găsite pe pagina evenimentului.

Proiectul „Dicționar românesc de criză” are ca scop sprijinirea profesorilor interesați de predarea educației civice într-o formă aplicată, atractivă și conectată la ceea ce trăiesc tinerii. Astfel, în cadrul proiectului au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu 32 profesori din peste 15 județe din țară printre care Alba, Teleorman, Maramureș, Timișoara, Dâmbovița, Neamț, Vrancea. Profesorii implicați vor primi câte 30 de dicționare fiecare pentru a le pune la dispoziție elevilor și o serie de resurse digitale pentru a organiza activități cu elevii, pornind de la textele și ilustrațiile din Dicționar.

Proiectul este finanțat prin programul Start ONG. #StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *