Din economia de la iluminatul festiv Primăria Alba Iulia a cumpărat materiale sanitare pentru cadrele medicale din linia întâi

Primăria municipiului Alba Iulia a achiziționat, în această perioadă, 7.000 de măști de protecție cu factor de risc biologic FFP2/K95, materiale sanitare pe care le-a donat Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și Serviciului de Ambulanță Județean Alba. De asemenea au fost achiziționate și donate unității medicale din Alba Iulia kituri de extracție și detecție COVID-19. Costurile pentru această achiziție au fost acoperite dintr-o parte a economiei realizată, în acest an, din reducerea costurilor pentru iluminatul festiv de sărbători.

Astfel, 5,000 de măști au fost donate Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și alte 2.000 Serviciului de Ambulanță Județean Alba. Valoare totală a materialelor sanitare donate, măști și kituri, se ridică la aproximativ 165.000 de lei.

„Municipiul Alba Iulia este alături de cei care luptă, în linia întâi, pentru sănătatea noastră și îi va ajuta de fiecare dată când va fi nevoie. Eforturile acestor oameni minunați din sistemul medical sunt văzute și apreciate. Cu tristețe observăm că spitalele devin neîncăpătoare și fiecare dintre noi ar trebui să îi ajutăm printr-un comportament responsabil, în fiecare zi. Vă rog astfel, dragi albaiulieni, să respectați măsurile de prevenție sanitară, să purtați corect masca, să evitați zonele aglomerate și să vă dezinfectați permanent mâinile. Este momentul în care fiecare gest făcut de noi în comunitate contează pentru a opri răspândirea virusului și poate fi gestul care salvează încă o viață”, a spus Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Primăria Alba Iulia economisește, în acest an, aproape 1 milion de lei din sumele destinate iluminatului festiv de sărbători, bani care vor fi redirecționați spre susținerea luptei cu virusul SARS-COV-2, dar și pentru finanțarea unor lucrări urgente de infrastructură.

În anii trecuți, administrația locală consuma în medie între 1 milion și 1,5 milioane de lei pentru închirierea și montarea ornamentelor de sărbători, la care se adaugă costurile cu energia electrică folosită în cele 32 de zile (în 2018 și 2019), respective 46 de zile (în 2017).

În acest an, tradiția este păstrată cu decență și respect pentru banul public, astfel încât s-au alocat 131.728,41 lei + TVA, aproximativ 14% din suma cheltuită pentru iluminatul festiv anul trecut (1 087 179, 86 lei în 2019).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *