Greenpeace România defilează de Ziua Națională cu Parada Verde

București, 1 decembrie 2020: Cu ocazia Zilei Naționale a României, Greenpeace a organizat o Paradă Verde la Arcul de Triumf din București, înlocuind tehnica militară cu unelte pentru apărarea planetei. Organizația de mediu transmite un mesaj de pace întregii Românii: ”Moldova, Ardealul, Țara Românească, unite pentru climă!”

Parada Verde este descrisă de Col. (r) Benone Neagoe, vocea care a prezentat timp de 12 ani Parada Militară de Ziua Națională. Fanfara Muzicii Reprezentative a Armatei, sub bagheta Col. Aurel Gheorghiță, a oferit ritm și dinamism defilării voluntarilor Greenpeace pentru un mediu curat. Înregistrarea defilării a avut loc pe 22 noiembrie 2020, în condiții de siguranță Covid-19.

Din cauza pandemiei de coronavirus, parada militară de 1 Decembrie 2020, care aduna zeci de mii de spectatori și trupele de elită ale Armatei Române, a fost anulată. În contextul celui mai secetos an din istoria recentă a României (în vara căruia au fost declarate 132 de coduri roșii, un record absolut) și al lipsei de acțiune din partea autorităților, Greenpeace România semnalează că schimbările climatice sunt un dușman extrem de periculos împotriva căruia trebuie gândite și implementate strategii de apărare la nivel național. 

Combaterea schimbărilor climatice ar trebui să fie un obiectiv prioritar al guvernanților, fie că vorbim de plantarea unei Bariere Verzi de păduri de protecție sau de tranziția la producerea de energie din surse regenerabile. În directă consultare cu experți și organizații civice partenere, Greenpeace România a lansat o platformă cu principalele măsuri pe care ar trebui să le ia România pentru a respecta Acordul de la Paris: ”Mâine se decide azi”.

În clipul video dedicat Paradei Verzi îi puteți urmări pe infanteriștii Greenpeace defilând cu cele mai eficiente instrumente pe care le folosesc în lupta pentru viitorul umanității: blindate mecanizate monoroată, autopurtate F18 Hârleț, sistemul de artilerie Ghindav, velocipede amfibii biciclu, divizia verde motorizată electric, panouri fotovoltaice de mare putere ”Solaris”, tehnică eoliană ”Zefir”, precum și zbor în formație al aeropurtatelor drone.

Greenpeace este o organizație internațională independentă, prezentă în peste 55 de țări din întreaga lume, care acționează pentru a schimba atitudini și comportamente, pentru a proteja natura și a promova pacea.

Video download: https://we.tl/t-OQovGZ1oQa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *