Un an de FREE NOW în România: 1 milion de pasageri, 7 milioane de curse, 38,5 milioane de kilometri

26 noiembrie 2020.  Un milion de pasageri din România au călătorit peste 38,5 milioane de kilometri cu FREE NOW în primul an de la lansarea aplicației pe plan local, înconjurând astfel granițele țării de peste 12.000 de ori. În total, ei au comandat peste 7 milioane de curse, cu distanță medie de  5,5 kilometri și un timp de aproximativ 20 de minute fiecare, ceea ce înseamnă că au petrecut în total echivalentul a peste 97.000 de zile în călătorii cu FREE NOW.

Aplicația s-a extins continuu în primul an de prezență în România,  în ciuda efectelor pandemiei de Covid-19 asupra pieței de transport alternativ. Serviciul FREE NOW a pornit inițial în București și este astăzi disponibil și în alte șase orașe din țară – Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Oradea și Timișoara.

De curând, FREE NOW și-a extins serviciile prin lansarea  flotei Confort, România fiind singura țară din cadrul grupului care oferă în prezent acest serviciu prin care pasagerii pot comanda mașini mai noi sau premium din noua flotă, direct din aplicație. Opțiunea este afișată alături de Ride și Taxi după selectarea destinației de călătorie.

Tot parte din strategia grupului FREE NOW de a extinde permanent opțiunile de mobilitate pe care le oferă pasagerilor din toate țările în care operează, a fost lansat la începutul acestui an în România și serviciul FREE NOW Business. De atunci, peste jumătate de milion de  angajați din peste 300 de companii care au cont de business pe FREE NOW au beneficiat de curse plătite de angajator pentru a se deplasa între casă și birou, cu riscuri minime pentru sănătate în contextul epidemiologic actual.

Aplicația de mobilitate FREE NOW s-a implicat și în comunitate după izbucnirea coronavirusului și a sprijinit medicii implicați direct în gestionarea cazurilor de Covid-19. În perioada stării de urgență, compania a creat o secțiune specială în aplicație, dedicată acestor eroi din spitale, prin care au putut comanda curse și s-au putut deplasa gratuit de la și către locul de muncă. Românii au donat peste 3.000 de curse gratuite cu FREE NOW pentru medici și personal auxiliar din București și Cluj-Napoca, iar pentru desfășurarea în siguranță a curselor, FREE NOW a echipat 500 de mașini ale șoferilor voluntari cu panouri care despart scaunele din față de bancheta din spate.

„2020 a fost un an plin de inițiative și de provocări. Ne-am continuat planurile de extindere în ciuda epidemiei de Covid-19, sănătatea și siguranța tuturor celor care călătoresc cu FREE NOW, la volan sau pe bancheta din spate, fiind principala prioritate. Pentru următorul an, misiunea este să dezvoltăm mai departe aplicația, pentru a oferi mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor și o soluție de creștere a veniturilor pentru șoferi”, a declarat Anca Gherle , Senior Public Affairs Manager în cadrul FREE NOW.

Pentru a marca un an de prezență pe piața din România, compania introduce codul promoțional 366zile prin care oferă tuturor pasagerilor care călătoresc cu FREE NOW pe 27 noiembrie o reducere de 36,6% la prima cursă cu plata prin card, în limita a 7 lei.

Despre FREE NOW

FREE NOW o platformă multiserviciu de mobilitate susținută de BMW Group și Daimler AG. Pe lângă ride hailing ,

FREE NOW oferă și servicii de micro-mobilitate și ridesharing. Din cadrul companiei fac parte serviciile FREE

NOW (10 piețe din Europa), Βeat (5 piețe din America Latină și o piață din Europa) și serviciul de închiriere de

scutere (e-scutere și e-biciclete, în 3 piețe din Europa). Împreună, aceste servicii atrag în prezent 45 de milioane

de utilizatori în 17 piețe și peste 150 de orașe. FREE NOW este, prin urmare, cel mai mare furnizor de mobilitate

multiservicii din Europa și furnizorul de ride hailing cu cea mai rapidă creștere din America Latină. FREE NOW

colaborează cu diferiți furnizori pentru a oferi clienților săi o gamă și mai largă de opțiuni pentru a se deplasa din

punctul A în punctul B. În total, mai mult de 2.200 de angajați, din aproximativ 35 de birouri, fac parte din echipa

FREE NOW, condusă de CEO-ul Marc Berg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *