„Cartea Centenarului”, exponatul de astăzi al Memoriei Unirii

Marți, 24 noiembrie 2020, ora 17.30, la Sala Unirii din Alba Iulia în cadrul programului dedicat Zilei Naționale a României, va fi vernisat un nou exponat al Memoriei UniriiCartea Centenarului.

Pentru muzeul albaiulian, Unirea de la 1918, ca act fondator al României contemporane, reprezintă centrul activității sale, care se declină în cele două ipostaze: ca istorie ce se cere mereu aprofundată, dar mai ales ca memorie ce se impune a fi celebrată. Iar în acest sens, anul 2018 a fost prin excelență un al celebrării.Cu această ocazie, alături de alte evenimente și acțiuni omagiale, muzeul a creat un obiect destinat posterității, respectiv Cartea Centenarului, ce se vrea a fi o reeditare a Cărții Serbărilor Unirii de la 1929. Cartea, realizată artistic, adună în paginile sale semnăturile conducătorilor instituțiilor fundamentale ale României aflate la centenar: Președinția, Guvernul, Parlamentul, Bisericile, Academia Română, Banca Națională, instituțiile judiciare, autoritățile locale, asociațiile culturale și, nu în ultimul rând, Casa Regală a României.

Vernisajul va fi online, putând fi vizionat pe pagina de facebook  a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *