Municipiul Alba Iulia a achiziţionat 10 ventilatoare pentru Secţia ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, şi vor fi plătite din fonduri europene

Dotarea și creșterea capacității de răspuns a sistemului medical public din Alba Iulia a fost și este o prioritate pentru administrația locală.

Municipiul Alba Iulia, în urma achiziției în luna aprilie a zece ventilatoare mecanice, a depus cerere de finanțare pentru recuperarea cheltuielilor din Fondul European de Dezvoltare Regională. În 23 septembrie a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru decontarea achiziției ventilatoarelor pulmonare prin proiectul Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID – 19” cod MySMIS 2014+ 138328.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea capacității de îngrijire și tratament a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, prin dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia cu 10 ventilatoare mecanice.

          Valoarea totală a proiectului este de 1.105.073,87 lei și este asigurată din cofinanțarea UE în procent de 100%.

          Perioada de implementare a proiectului este 15.04.2020 – 31.12.2020.

          Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt 10 ventilatoare mecanice achiziționate și amplasate la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și o structură cu capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Utilizarea ventilatoarelor achiziționate se poate face inclusiv în zona de pediatrie, având un senzor de debit care permite administrarea de oxigen inclusiv copiilor. Setările performante permit un sistem de ventilație complex, chiar și pentru apnee sau eliberarea căilor respiratorii, cu panou de control de asistență la presiune și circuit reutilizabil. O caracteristică importantă este dată de mobilitatea aparatelor, acestea putând funcționa în regim staționar sau ca echipament mobil, fiind transportabile acolo unde este nevoie. Fiecare aparat conține kit-uri cu flux crescut de oxigen și circuite de unică folosință și reutilizabile pentru pacientul copil sau adult.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *