Exponatul Memoriei Unirii – respectiv Biroul avocatului Aurel Lazăr

Joi, 19 noiembrie 2020, ora 17.00, la Sala Unirii, în cadrul programului prilejuit de Ziua Națională a României, va fi vernisat exponatul Memoriei Unirii, respectiv Biroul avocatului Aurel Lazăr.

Cu această ocazie va fi prezentat, sub forma unei lecții vii de istorie, importanța momentului în care s-a semnat la 12 octombrie 1918, la Oradea, pe biroul avocatului Aurel Lazăr, Declarația de Autodeterminare a românilor cuprinși în ținuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar. Acest text care a fost citit de Alexandru Vaida-Voievod în parlamentul din Budapesta pe 18 octombrie 1918, proclama dreptul naţiunii române din Transilvania şi Ungaria de a hotărî singură asupra soartei sale la viitorul congres de pace.

Prezentarea va fi susținută de istoricul Florin Bogdan, care va da viață chiar avocatului Aurel Lazăr și va putea fi vizionată pe pagina de facebook  a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *