Alba Iulia se îndreaptă periculos spre incidenţă de 10 la mie. 173 de persoane nou confirmate pozitiv la coronavirus

Alba Iulia a ajuns la indicele de incidenţă de 9,51 de persoane infectate la mia de locuitori, indice care se calculează în funcţie de numărul de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile. Dacă se ajunge la indicele de 10 la mie înseamnă un procent de 1% din populaţie, adică o persoană din 100 este infectată cu coronavirus. Pe de altă parte, dacă de la începutul pandemiei şi până astăti, 7218 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate la Covid 9, însemnaă că tot al doile locuitor al judeţului Alba a fost testat pozitiv.

Pe de altă parte, se pare că am intrat pe un platou de tip dinţi de fierăstrău, ţindând cont că de zile bune se înregistrează un număr de cazuri între 15 şi 200. De exemplu, ieri s-au înregistrat 173 persoane nou confirmate, ceea ce ne artă că la nivelul judeţului există 3088 de cazuri active de coronavirus. Chiar dacă multe dintre ele sunt pacienţi asimptomatici, sau cu manifestări uşoare sau medii, paturile de la ATI sunt la capacitate maximă, iar doctorii sunt extrem de atenţi cu gestionarea cazurilor.

Până acum 4130 de persoane au fost declarate vindecate iar 192 decedate. Miercuri, în Alba au fost prelucrate 942 probe, (574 la DSP si 379 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 112430.

Iată lista cu localităţile din Alba şi numărul de cazuri:

Lista cu incidenţa la o mie de locuitori pe fiecare localitate:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *