44 de persoane infectate cu coronavirus la Centrul de Asistenţă Persoane Adulte din Baia de Arieş

În urma procedurii de testare/retestare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul Centrului de îngrijire și asistență  pentru persoane adulte cu dizabilităţi  Baia de Arieș, centru rezidențial aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, realizată în data de  9.11.2020, pentru depistarea virusului SARS-CoV–2, rezultatul privind infectarea cu noul coronavirus a fost pozitiv pentru un număr de 11 angajați și 33 beneficiari.

Monitorizarea nivelului saturației de oxigen din sânge și a temperaturii  beneficiarilor este asigurată de către asistentele medicale, angajate ale centrului. De asemenea, este menținută legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar.

La nivelul centrului se derulează permanent acțiuni de igienizare și dezinfectare a spațiilor și a obiectelor, sunt asigurate stocurile de materiale și echipamente de protecție și se aplică toate dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Alba.

                                                Director general

                                             Frăcea Valentin-Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *