Din nou creşte numărul de cazuri de SarsCov 2 în judeţul Alba. 217 teste pozitive în ultimele 24 de ore. Mai multe localităţi din ţară au intrat în carantină

5995 persoane din judeţul Alba s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei în Romania, adică din luna martie a acestui an. În ultimele 24 de ore, Direcţia pentru Sănătate Publică Alba a raportat o creştere faţă de ultimele zile, adică 217 persoane confirmate. Tot de la începutul pandemiei, 3431 persoane au fost declarate vindecate iar 164, decedate.

Miercuri, în Alba au fost prelucrate 751 de probe (377 la DSP si 374 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 107099.

La propunerea Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență din Cluj, Timiș și Sălaj, comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a semnat ordinele de carantinare zonală pentru următoarele localități:

  • Gherla din județul Cluj;
  • Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Giroc, Moșnița Nouă, Pesac, din județul Timiș;
  • Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou din județul Sălaj.

Carantina zonală se instituie de astăzi, 5 noiembrie și este valabilă pentru o perioadă de 14 zile.

Pe teritoriul României, 37.685 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.042 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 63.938 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *