Poliţiştii şi jandarmii au sancţionat peste 100 de persoane pentru că nu respectau măsurile de protecţie sanitară

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost depistate 208 persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară și o persoană care nu a respectat măsura carantinării.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 232 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 196 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 162 mijloace de transport, din care 72 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.665 de persoane.

Echipele de control au depistat 208 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și o persoană care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu ca urmare a faptului că a fost contact al unei persoane infectate, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 5.250 lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Cugir a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 7 societăți comerciale și au fost aplicate 31 de amenzi pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Alba Iulia polițiștii au verificat 40 de mijloace de transport în comun, au legitimat 84 de persoane și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Blaj au fost verificate 41 de societăți comerciale, au fost legitimate 251 de persoane și au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

O persoană a fost sancționată de jandarmi cu amendă pentru nepurtarea măștii de protecție după ce anterior a mai fost sancționată cu avertisment scris pentru aceeași faptă. Alte 23 de persoane au fost sancționate cu avertisment scris.

Jandarmeria Alba continuă acțiunile  executate pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. În acest context, miercuri, 28 octombrie, echipajele de jandarmerie, alături de alte structuri și autorități, au acționat pe raza județului Alba. Pe timpul misiunilor executate în vederea verificării respectării măsurilor impuse prin  Legea nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate de către jandarmi mai multe zone aglomerate, printre care parcuri, terase, mijloace de transport în comun și autogări. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, respectiv 22 de avertismente scrise și o amendă contravențională în valoare totală de 500 de lei. Facem precizarea că persoana sancționată cu amendă a mai fost sancționată anterior cu avertisment scris, tot pentru fapta de nepurtare a măștii de protecție.

Sub coordonarea Instituției Prefectului- Județul Alba, acțiunile vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora este unul preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară. Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *