Focar de Covid 19 la Centrul Rezidenţial pentru Persoane cu Dizabilităţi de la Gârbova. 43 de persoane testate pozitiv

În urma procedurii de testare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul Centrului de îngrijire și asistență  pentru persoane adulte cu dizabilităţi  Gârbova, centru rezidențial aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, pentru depistarea virusului SARS-CoV–2,  rezultatul privind infectarea cu noul coronavirus a fost pozitiv pentru un număr de 43 de persoane (6 angajați și 37 beneficiari).

Starea de sănătate a beneficiarilor este bună, până în prezent au fost internați în unități sanitare un număr de doi beneficiari. La nivelul unității rezidențiale, monitorizarea nivelului saturației de oxigen din sânge și a temperaturii  beneficiarilor este asigurată de către medicul centrului și asistentele medicale.  De asemenea, este menținută legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar.

Beneficiarii negativi au fost izolați într-o zonă separată de cei pozitivi, în funcție de complexitatea afecțiunilor medicale. Starea lor de sănătate este monitorizată permanent de personalul din cadrul serviciului social.

Activitatea personalului din cadrul centrului a fost organizată în așa fel încât să se limiteze la maximum interacțiunea dintre beneficiari, dar și între personalul aflat de serviciu. Se derulează permanent acțiuni de igienizare și dezinfectare a spațiilor și a obiectelor, sunt asigurate stocurile de materiale și echipamente de protecție și se aplică toate dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Alba.

                                                Director general

                                                      Frăcea Valentin-Ioan 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *