Noapte Albă a Galeriilor 2020 – Expoziţie de artă la Hangar F – proiectul inedit al artistului Florin Magda

NAG – ALBA IULIA – 2020 Evenimentul organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România continua stăzi,i începând cu ora 18, la galeria HANGAR F.

Într-o atmosferă deosebită expun artiștii Florin Magda, Alex Damian si Ioana Ciolea.

Situat în Alba Iulia, Hangar F este un spațiu condus de artiști care dorește să ofere expoziții de artă comunitară și evenimente culturale la cel mai înalt nivel. Hangar F poate fi găsit pe pagina de facebook https://www.facebook.com/hangaru/?ref=page_internal

Aşa cum descrie site-ul www.hassium.ro, Hangar F este creaţia artistului albaiulian Florin Magda.

Venind dinspre Cluj, la intrarea în Alba-Iulia, între șoseaua aglomerată și calea ferată doar aparent abandonată am dat peste o constucție specială, căruia elementele versatile îmbinate din materiale diverse, de la beton și metal la lemn și cauciuc, îi conferă un caracter aparte. Oriunde îți îndrepți privirea te întâmpină suprafețe evident îndelung gândite și realizate cu migală, nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. M-am oprit la o poveste cu proiectantul, executantul și proprietarul ei, una și aceeași persoană, sculptorul Florin Magda :). Florine, care este povestea ei?

Ideea construirii unui atelier de creație a apărut spontan acum cinci ani în momentul în care am găsit un teren retras care să-mi placă foarte mult în zona limitrofă a Alba-Iuliei, însă totuși ușor accesibil. Deși la început puțini mi-au susținut ideea și entuziasmul de a construi acest spațiu într-o zonă nu tocmai « fancy » , am reușit să-l inaugurez în luna iulie a acestui an. Într-adevăr majoritatea elementelor de design au fost proiectate și executate de mine, de fapt am dat frâu liber imaginației, am jonglat îndelung cu beton fier, lemn, materiale sintetice.

Mai multe despre Hangar F şi ce înseamnă acest proiect puteţi citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *