CS Unirea Alba Iulia – patru medalii și eforturi eroice la Campionatele Naționale de Marș

Comunicat de presă

CS Unirea Alba Iulia a obținut patru medalii la proba 20 km marș a Campionatelor Naționale, ce s-au desfășurat sâmbătă, 12 septembrie, pe Stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București, pentru prima dată pe pistă de atletism, având în vedere contextul epidemiologic cauzat de pandemia de COVID-19.

Ana Rodean și Mihaela Acatrinei au obținut aur și argint la senioare, Georgiana Jid argint la tineret, iar în urma timpilor obținuți de cele trei sportive echipa CS Unirea Alba Iulia s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la proba pe echipe. Mărșăluitoarele sunt pregătite de către antrenor Gabriel Avram.

Eforturi eroice au fost depuse de Georgiana Jid căreia o căzătură i-a provocat o rană deschisă la genunchi, la kilometrul 8 al cursei, iar ultimii 12 kilometri i-a continuat într-un ritm foarte bun în contextul în care era serios accidentată. Sacrificiul sportivei, prin faptul că a terminat cursa cu cu timpi foarte buni, a contribuit decisiv la câștigarea probei pe echipe. La final, Georgiana Jid a fost transportată la spital unde medicii au decis imobilizarea piciorului într-o atelă gipsată.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia, proba 20 km marș:

Ana Rodean (dublă legitimare: CS Unirea Alba Iulia, CSU Reșița) – locul întâi, seniori, timpi 1:40:02;

Mihaela Acatrinei (dublă legitimare: CS Unirea Alba Iulia, CSU Reșița) – locul doi, senioare, timpi 1:44:38;

Georgiana Jid (CS Unirea Alba Iulia) – locul doi, tineret, (locul șase la senioare), timpi 2:01:54;

CS Unirea Alba Iulia – locul întâi, senioare, proba pe echipe (componența echipei: Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și Georgiana Jid).

”Știm că este greu să ajungi pe primul loc, dar și mai greu este să te menții. Ana Rodean arată, de ani buni, că se poate. Excelente sunt și rezultatele Mihaelei Acatrinei!

Pe lângă o extraordinară capacitate fizică, rezistență la efort, tărie de caracter, prin sacrificiul enorm depus, Georgiana Jid a demonstrat și altruism și spirit de echipă. Terminarea cursei, cu timpii excelenți în condiții extreme, a contribuit decisiv la câștigarea probei pe echipe. Felicit întreaga echipă, pe antrenorul Gabriel Avram, pentru că au obținut cele mai bune rezultate” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

CS Unirea Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *