Un weekend absurd cu Skepsis la Palatul Apor

Proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2020” propus de compania de teatru Skepsis continuă cu Amprenta Absurdului!

Sub tematica Amprenta Absurdului, vă așteptăm alături de noi Sâmbătă, 22 August și Duminică, 23 August, în fiecare seară de la ora 19.30, în curtea interioară a Palatului Apor, la o serie de spectacole dedicate comediei absurde, în care nimic din ceea ce se vede nu e adevărat și în care tot ceea ce nu se vede este foarte adevărat!

Teatrul absurd este un gen dezvoltat după cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta este caracterizat de cadre și scene care par dialoguri repetitive, în aparență lipsite de sens, dar care reușesc să genereze adesea o atmosfera suprarealistă, onirică. Prin umor și mistificare se ascunde o atitudine foarte exigentă față de realitate, societatea și omul fiind chestionate într-un joc năstrușnic al cuvintelor, ideilor, gesturilor și sensurilor.

Sâmbăta, 22 August 2020, de la ora 19.30, în curtea interioară a Palatului Apor din Alba Iulia, sub titlul tematic ”3 pași” vă invităm la o seară inspirată de trei piese într-un singur act, semnate de Eugen Ionesco. Trei episoade în care ne vom întâlni cu personaje aflate în primăvara vieții, pornite în căutarea dragostei, dar și cu personaje aflate în toamna vieții, care caută o întâlnire cu cineva care să le asculte, să le înțeleagă. Vanitatea, puterea, docilitatea, deșertăciunea ambiției, incapacitatea de a ne exprima sentimentele, totul în trei episoade distincte a căror notă comună este absurdul și comicul unor situații în care recunoaștem inevitabilul ironiei sorții.

Duminică, 23 August, ora 19.30, sub titlul ”Omul mimetic”, continuăm în cheia comicului absurd provocând publicul să investigheze procesul dezvoltării individului și societății. Vom porni într-o călătorie care ne va conduce de la nevoia de a ne organiza, de a descoperi și impune o ideologie și un sistem de idei care să reprezinte Soluția ideală la problema socialului, la nevoia de a ne dezvolta individualitatea prin contactul cu un Maestru, un om superior care ne poate dezvălui misterul lui „A fi”. Admiraţie, veneraţie, inspiratie…câteva din trăirile intense pe care întâlnirea cu Maestrul le trezeşte în noi. Îl privim de la depărtare, îl aşteptăm cu nerăbdare. Vrem să copiem fiecare gest, fiecare emoţie, fiecare acţiune a Maestrului. E lângă noi, este în noi, este pretutindeni… Ce se întâmplă când formele îşi pierd fondul, când inspiraţia este doar o dorinţă primară şi când copiem orbeşte, la infinit fără a înţelege nimic din tot ce facem, fără a pune nici o întrebare? … Doar Maestrul ştie, fiindcă e genial!…

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, fiind restrâns de limitele spațiului de desfășurare și de regulile de distanțare socială care vor permite participarea unui număr de maxim 60-80 spectatori/spectacol.

În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi anulate. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului https://www.facebook.com/skepsis2002/

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2020 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Universitatea ”1 decembrie 1918” Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, Organizatorul va respecta următoarele reglementări:

  • Zona va fi delimitată având căi de acces clar identificate și separate pentru public (intrarea în zona de activități doar pe poarta principală a Palatului Apor – ieșirea exclusiv prin spatele Palatului Apor).
  • La căile de acces vor fi amplasate dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini cu posibilitate de utilizare gratuită.
  • Fiecare cale de acces va fi controlată și operată de către organizatori prin personal de securitate sau voluntari car vor purta mănuși și măști.
  • Locurile pentru spectatori vor fi marcate vizibil și vor fi amplasare scaune.
  • Accesul publicului se va face în urma verificării stării de sănătate prin măsurarea temperaturii cu termometru non-contact, efectuarea triajului observațional și dezinfectarea mâinilor.
  • Purtarea măștilor de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie pe toată durata evenimentului.
  • Accesul în spațiul de evenimente se va face cu respectarea distanțării sociale de 1,5m între persoane.
  • Nu se permite consumul de alimente sau băutură în locație înafară de băuturi ambalate în recipiente individuale cu capac, fără paie de unică folosință.
  • Persoanele care refuză aceste condiții nu vor avea acces în spațiul de eveniment. Înainte de derularea evenimentului scaunele vor fi dezinfectate cu substanțe biocide avizate.
  • La fiecare cale de acces vor fi amplasate pubele cu capac pentru produse nepermise în zona de eveniment, iar la ieșire pentru aruncarea măștilor de protecție.
  • Evenimentul nu va avea o durată mai mare de 4 ore consecutive/zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *