Amplu proces de modernizare a sistemului de alimentare cu energie electrică, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

Comunicat de presă

La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia se efectuează ample lucrări de modernizare și dezvoltare a întregului sistem de alimentare cu energie electrică, o investiție mai puțin vizibilă, dar extrem de importantă, în condițiile în care unitatea sanitară este în dezvoltare, iar instalația electrică este veche și a devenit tot mai încărcată.

Lucrările sunt susținute integral, din punct de vedere financiar, de către Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul. Acestea vor duce la mărirea gradului de siguranță în exploatare.

Lucrările se desfășoară în mai multe etape. Până în prezent, a fost implementat un spor de putere de la 0,6 MW (Megawatt) la 1,615 MW și au fost efectuate reparații capitale la Postul Trafo – medie tensiune. Acestea constau în înlocuirea celulelor de separație și înlocuirea celor două transformatoare de 400 kVA (kilovolt amper) din 1973 cu trei transformatoare de ultimă generație de 800 kVA, cu respectarea soluției avizate de către SDEE Transilvania Sud. Recepția acestor lucrări a avut loc miercuri, 19 august a.c., în prezența reprezentanților Consiliului Județean, SJU Alba Iulia și a companiei care au câștigat procedura de achiziție a lucrărilor. Dacă nu se realizau aceste lucrări exista riscul de producere a unor incidente care să ducă la întreruperea alimentării cu energie electrică.

În următoarea perioadă vor începe reparațiile capitale la Postul Trafo – joasă tensiune. Astfel, va fi înlocuit tabloul general de distribuție, va fi instalat un grup electrogen de 1000 kVA, pe lângă cel existent de 400 kVA și va fi instalată o baterie de compensare automată de 250 kVA.

O altă etapă din procesul de modernizare a sistemului de alimentare cu energie electrică presupune înlocuirea cablurilor dintre tabloul general de distribuție și tablourile de distribuție. În ultimă fază vor fi înlocuite instalațiile interioare, corpurile de iluminat și aparatajele electrice.

Lucrările se realizează fără a afecta activitatea medicală și fără a produce disconfort cadrelor medicale și pacienților.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *