FILMUL ARTISTIC „MARIA, REGINA ROMÂNIEI” VA FI PROIECTAT ÎN PARCUL TINERETULUI DIN SEBEȘ SÂMBĂTĂ, 22 AUGUST

           Sâmbătă, 22 august 2020, începând cu ora 21.00, în Parcul Tineretului din Sebeș, va avea loc un nou eveniment: proiecția filmului artistic Maria, Regina României”, un film bazat pe fapte reale, în regia lui Alexis Sweet Cahill. Realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, pelicula aduce pe marele ecran actori englezi, francezi şi români într-o distribuție care redă farmecul personajelor istorice ale momentului: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prinţul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prinţul Ştirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

           „Maria, Regina României” este un film cât o istorie, o poveste bazată pe evenimente reale, care are în prim-plan figura marcantă a reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de primul război mondial, măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării fiind extrem de controversată. În primăvara anului 1919, regina Maria pleacă la conferința de pace de la Paris să-i înfrunte pe cei mai puternici lideri ai lumii și să lupte pentru o Românie mare. 

„Maria, Regina României” este o producție ABIS STUDIO 2019, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, cu participarea Societății Române de Televiziune.

Proiecția de la Sebeș va fi precedată, în jurul orei 20.30, de prestația cavalerilor medievali din Ordinului Scutierilor de Muhlbach.

Având în vedere actualul context epidemiologic și ținând cont de măsurile necesare pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, Centrul Cultural “Lucian Blaga” din Sebeș susține organizarea acestei proiecții de film și transmite publicului rugămintea de respecta cât mai riguros măsurile necesare pentru ocrotirea sănătății. Accesul în zona delimitată în care va avea loc evenimentul începe în jurul orei 20.00, purtarea măștii de protecție este obligatorie, organizatorii oferind soluții dezinfectante și efectuând un triaj prin scanarea temperaturii.

           Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag!

Organizatorii evenimentului: Primăria Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș. Mulțumiri speciale doamnei Gabriela Suciu pentru sprijinul oferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *