ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI, MARCATĂ LA SEBEȘ PRINTR-UN CONCERT SUSȚINUT DE FANFARA DIN PETREȘTI

Ziua Imnului Național al României va fi marcată la Sebeș, miercuri, 29 iulie 2020, începând cu ora 19:00, printr-un concert în aer liber, susținut de Fanfara din Petrești în Parcul Tineretului. În condiții excepționale, concertul de fanfară se va desfășura în limitele stabilite de normele legale privind prevenirea răspândirii contaminărilor cu virusul Covid-19 (Coronavirus).

Ziua Imnului Național al României este o sărbătoare laică, instituită în anul 1998, în cinstea aniversării celor 150 de ani scurși de la prima intonare a cântecului patriotic „Un răsunet”, compus de Andrei Mureșanu, redenumit mai târziu „Deșteaptă-te române”. De la data primei intonări, în contextul desfășurării Revoluției Pașoptiste, până în momentul consacrării ca imn național, în anul 1991, versurile și accentele imnului „Deșteaptă-te române” au însoțit fiecare episod important al istoriei noastre naționale, începând cu Războiul de Independență și continuând cu Primul Război Mondial, Marea Unire și al Doilea Război Mondial, primind valoarea unui veritabil simbol al poporului român. Ziua Imnului Național al României a fost instituită, printr-o lege specială, în anul 1998, completând astfel actele legislative care au statuat celebrarea simbolurilor naționale (drapelul, stema și sigiliul național).

Evenimentul dedicat Zilei Imnului Național al României este organizat de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *