Bogya Tamas, sportiv al CS Unirea Alba Iulia, a câștigat competiția internațională Transylvania Open la orientare

Bogya Tamas, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a câștigat categoric competiția internațională Transylvania Open la orientare, ce s-a desfășurat în perioada 17-19 iulie în pădurea Făget, situată lângă Cluj-Napoca.

Bogya Tamas s-a clasat pe prima poziție la toate cele trei etape ale competiției sportive – lungă distanță și două de medie distanță – impunându-se categoric, astfel, în clasamentul general.

Rezultate categoria (M21E) – seniori între 21 și 35 de ani:

1. Bogya Tamas (CS Unirea Alba Iulia): lungă distanță (timpi – 71:55), medie distanță (timpi – 35:13), medie distanță (timpi – 44:12) – timpi total general 151:20;

2. Blejdea Alexandru (Universitatea Craiova): lungă distanță (timpi 72:56), medie distanță (timpi – 37:21), medie distanță (timpi – 52:38) – timpi total general 162:55;

3. Szocs Attila (CS Orienter Tg. M.): lungă distanță (84:37), medie distanță (44:00), medie distanță (57:48) – timpi total general 186:25.

Proba de lungă distanță s-a desfășurat pe un traseu de 10.100 metri, cu o diferență de nivel 435 de metri și 19 posturi de control, în vreme ce prima probă de medie distanță pe un traseu de 6.000 m, cu o diferență de nivel de 250 m și 16 posturi de control. A doua probă de medie distanță a avut loc pe un traseu de 6.100 de m, cu diferență de nivel de 285 de m și 26 de posturi de control.

”Sunt rezultate extrem de importante pentru CS Unirea Alba Iulia, obținute pe o vreme neprielnică desfășurării unei astfel de competiții și după o pauză competițională mare cauzată de contextul epidemiologic. Cele trei locuri întâi oferă mari speranțe și încredere pentru campionatul național ce va avea loc la începutul lunii septembrie. În ultimele luni am trăit cu convingerea că după reluarea concursurilor se vor evidenția caracterele puternice – sportivii care nu au lăsat garda jos și s-au antrenat fără pauze, bineînțeles, cu respectarea tuturor restricțiilor” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia

Instructorul sportivilor secției de orientare este Marius Anghel. Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

CS Unirea Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *