Rezultate finale Evaluare Nationala 2020

Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a din județul Alba, sesiunea 2020 (după soluționarea contestațiilor)

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenților clasei a VIII-a, obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, sesiunea 2 – 27 iunie, 2020. Conform datelor obținute în urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 79.62% (2335 de candidați). A crescut numărul candidaților cu media generală de 10: de la 22 la 23.

La proba de Limba și literatura română, 2462 de candidați (84,40%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar, dintre aceștia, 94 de candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 2059 de candidați (73,33%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci), iar dintre aceștia, 69 de candidați au obținut nota 10.

La Limba și literatura maternă, 101 (98%) au primit note mai mari sau egale cu 5(cinci).

Au fost depuse 139 de contestații, dintre care 74 la limba și literatura română, 64 la matematică și 1 la limba maternă-germană.

Rata de participare a fost de 2807 candidați prezenți (93,63%), dintr-un total de 2998 elevi înscriși. Un elev a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu).

Examenul de evaluare națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat (10 iulie).

Biroul de presă al ISJ Alba,

Purtător de cuvânt,

Insp. Gabriela Gâlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *