Elevii care au studiat într-o limbă a minorităților naționale au susținut proba scrisă

Peste 100 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut proba scrisă de Limbă și literatură maternă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020) în județul Alba

Astăzi, 18 iunie, 103 de absolvenți ai clasei a VIII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale, au susținut proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă.

La această probă scrisă au fost prezenți 103 candidați, iar 2 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Dintre aceștia, 27 de elevi au susținut examenul la Limba și literatura germană și 76 de elevi la Limba și literatura maghiară.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Biroul de presă al ISJ Alba

Purtător de cuvânt,

Insp. Gabriela Gâlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *