Peste 2800 de elevi au dat proba la Matematică la Evaluarea Națională

Peste 2800 de absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională (sesiunea 2-27 iunie 2020) în județul Alba

Astăzi, 17 iunie, pentru peste 2800 absolvenți ai clasei a VIII-a, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.

La această probă de examen au fost prezenți 2808 candidați, iar 190 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Mâine, 18 iunie, 106 absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține proba la Limba și literatura maternă, din care 28 elevi la Limba germană și 78 elevi la Limba maghiară.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Biroul de presă al ISJ Alba

Purtător de cuvânt,

Insp. Gabriela Gâlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *