Măsuri sporite de precauție și izolare la DGASPC Alba

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba furnizează servicii sociale în 31 de centre rezidențiale, structurate în 15 centre pentru copii și 16 centre pentru persoane adulte cu dizabilități, în care sunt ocrotiți 140 copii/tineri, respectiv 455 persoane adulte cu dizabilități cu diverse grade și tipuri de handicap.

Ordonanța Militară nr. 8 din 9 aprilie 2020, prevede că personalul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți cu și fără dizabilități, publice și private pe toată perioada stării de urgență, trebuie să stea în izolare preventivă, la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, timp de 14 zile, această perioadă fiind urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu.

Măsura luată îi vizează pe cei 509 de salariați ai DGASPC Alba care lucrează în centrele pentru copii și persoane adulte cu dizabilități. Izolarea la locul de muncă este stabilită prin Ordonanța militară nr. 8, cu scopul de a preveni infectarea, mai ales că majoritatea rezidenților centrelor au un sistem imunitar deficitar din cauza afecțiunilor medicale sau a vârstei.

Din cei 509 de angajați, aproximativ jumătate vor intra în izolare la locul de muncă în prima fază, apoi cealaltă jumătate, pentru următoarele 14 zile.

Începând cu data de 11 aprilie 2020, o parte dintre salariații DGASPC Alba, au intrat în izolare la locul de muncă timp de 14 zile, iar alți angajați se află în izolare la domiciliu, urmând ca după cele 14 zile să-i înlocuiască pe colegii din centru. Cei care intră la program trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere în care își asumă că sunt dincolo de orice suspiciune de infectare, iar personalul medical din centre are obligația să supravegheze zilnic temperatura angajaților și a persoanelor ocrotite în aceste centre.

”Este o perioadă grea pentru toată lumea și de aceea vreau să aduc mulţumiri şi să-mi exprim recunoştinţă față de colegii din centrele rezidențiale, pentru înțelegerea, profesionalismul, dăruirea şi efortul deosebit pe care îl fac pentru a fi alături de cei pentru care sunt sprijin şi speranţă. Am reușit, cu ajutorul Consiliului Județean Alba și a donatorilor, să asigurăm echipamente de protecție și substanțe dezinfectante în fiecare centru, pentru fiecare angajat. Suntem conștienți de eforul uriaș al colegilor noștri și de aceea le mulțumesc, încă o dată tuturor pentru că au arătat solidaritate și mai ales că suntem o echipă care acționează pentru binele celor pe care ai avem în grijă, dar și pentru binele tuturor.” – director general DGASPC Alba, Frăcea Valentin-Ioan

Director general

Frăcea Valentin-Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *