CFR Călători: masca de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei!

Facem apel la călători sa NU urce în tren dacă la casa de bilete li se comunica că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizatii.

Vă rugăm faceți rezervare din timp pentru a putea suplimenta în mod operativ trenurile înainte de plecare.
Facem apel la călători să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizatii și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noștri procurarea biletelor din timp.

Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Norme de siguranţă:

Transportul pasagerilor se realizează în conformitate cu prevederile în vigoare, respectiv cu regulile de igienă și comportament emise de autorități pentru protecția persoanelor și prevenirea infecției cu Covid-19.

Se recomandă:
– Evitați călătoriile în orele de vârf, dacă este posibil
– Înainte de începerea călătoriei spălăți/dezinfectați mâinile
– Înainte de îmbarcare/coborârea în/din tren, permiteți celorlalţi pasageri să urce/coboare în siguranţă, aşteptând la o distanţă suficientă
– Toate zonele/uşile de intrare/ieşire disponibile să fie utilizate uniform

Purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie în toate gările, la urcarea/coborârea din trenuri precum și pe toată durata călătoriei.

Se recomandă:
– Utilizarea mănușilor de unică folosință
– Păstrarea distanţei suficiente între pasageri, în ciuda utilizării măştii de protecţie
– Pasagerii să tuşească sau să strănute numai în cotul îndoit sau într-o batistă /într-un şerveţel

În cazul în care sunt persoane care solicita asistența pentru îmbarcare, acestea vor anunţa conform reglementarilor in vigoare reprezentantul CFR Calatori, care va stabili modul de acordare a asistenţei pentru persoanele respective.

CFR Călători recomandă să cumpărați biletele de călătorie ONLINE, sau să utilizaţi plata cu cardul acolo unde este posibil acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *