Începând de luni, 6 aprilie, Primăria Alba Iulia va trece la dezinfecția tuturor scărilor de bloc din municipiu.

Pentru a respecta prevederile art. 6 din Ordonanța Militară 4/2020, respectiv Hotărârea nr. 2/2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență a municipiului Alba Iulia au fost contactați operatori locali autorizați pentru efectuarea lucrărilor de dezinfecție.

Această decizie a fost luată întrucât economia locală se sprijină pe operatorii locali și se dorește în egală măsură menținerea locurilor de muncă din Alba Iulia. Totodată, prin contracte cu companii locale, costul de transport nu poate influența costul serviciului prestat și, prin urmare, costul operațiunilor va afecta mai puțin bugetul orașului. Totodată, angrenarea de operatori locali, poate asigura o ritmicitate a operațiunilor de dezinfecție, pentru asigurarea unui climat de siguranță a sănătății publice în spațiile comune ale blocurilor de locuit.

            Prețul stabilit cu prestatorii de servicii de dezinfecție, plafonat de Municipiul Alba Iulia este de 5 lei + TVA/nivel (etaj), în condițiile în care DD Chim SRL, societatea care are contract pentru lucrări de dezinfecție pe domeniul public, ofertase 10 lei+TVA/nivel (etaj).

            La negocierea derulată cu operatorii locali o companie s-a retras, astfel că imobilele de locuință comună au fost grupate în 3 sectoare: Zona 1 – Luca Team Group SRL; Zona 2 – Total Cleaning SRL; Zona 3 – Eleonora Fashion SRL. Ziua și ora la care se vor desfășura lucrările vor fi comunicate albaiulienilor de către asociațiile de proprietari, pentru ca în prealabil dezinfecției, scările de bloc să fie spălate, pentru o mai mare eficiență a soluției bactericide.

Dezinfecția în scările de bloc va fi făcută cu soluție de hipoclorit de sodiu (clor activ 12,5%) conform recomandării DSP Alba într-o diluție de 50ml la 1 litru de apă. Frecvența lucrărilor va fi stabilită de specialiștii în sănătate publică. Primăria Alba Iulia are în stoc 12 tone de dezinfectant pentru suprafețe. Totodată au fost încheiate achizițiile pentru recipienți și dezinfectanți de mâini și, începând cu 8 aprilie, va începe și montarea acestor dispozitive în cele 1050 de scări de bloc din Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *