Campanii de sprijin social pentru persoanele vârstnice din Sebeș

Având în vedere starea de urgență decretată pe teritoriul României, începând cu data de 24 martie 2020, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a inițiat o campanie de suport pentru persoanele vârstnice, pentru persoanele bolnave sau aflate în situații de vulnerabilitate, precum și pentru persoanele aflate în izolare, având alături o parte a personalului din primărie și din serviciile subordonate.

În decurs de câteva zile, la numărul de telefon 0258-731007, care este disponibil 24 din 24 de ore, au apelat 43 de persoane. Dintre acestea, un număr de 11 persoane sunt izolate la domiciliu, iar 32 de persoane fac parte din categoria vârstnicilor de peste 65 de ani.

Un număr de 11 familii aflate în izolare au solicitat alimente, în sprijinul lor fiind livrate 43 de porții de mâncare.
Dintre cele 32 de persoane peste 65 de ani care au apelat la ajutorul municipalității, 22 de persoane au fost sprijinite de asistenții sociali pentru cumpărături, 6 persoane au solicitat consiliere (informații), iar 4 persoane au rugat să le fie procurate medicamente, fiind sprijinite de personalul Centrului Cultural „Lucian Blaga”.
De asemenea, personalul desemnat din cadrul primăriei pentru a oferi sprijin persoanelor vulnerabile a contactat telefonic 69 de persoane aflate în baza de date, trei dintre acestea având nevoie de sprijin. La secretariatul primăriei s-au înregistrat 13 apeluri telefonice legate de actualul context epidemiologic, 7 dintre acestea fiind soluționate, restul în analiză.

Crucea Roșie a oferit pachete pentru 27 de familii din Sebeș, care au fost distribuite.

Menționăm faptul că un autoturism din dotarea Direcției de Asistență Socială Sebeș, un autoturism din dotarea SPAP Sebeș și autoturismul din dotarea Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș au fost puse la dispoziția Primăriei Municipiului Sebeș pentru a fi utilizate în sprijinul persoanelor care solicită ajutorul autorităților în această situație de urgență pe care o traversează întreaga țară. De asemenea, personalul instituțiilor care și-au suspendat activitățile cultural-educative sau activitățile directe cu publicul se implică în menținerea comunicării cu medicii de familie și cu farmaciile, în sprijinirea persoanelor vârstnice, bolnave sau aflate în situații de vulnerabilitate (ex. 2 persoane – pacienți oncologici fără aparținători au fost sprijiniți să își ridice tratamentele din Alba Iulia, conform programărilor stabilite cu medicii curanți, 3 persoane vârstnice au solicitat sprijin pentru ridicarea analizelor medicale, de la laboratoare de pe raza municipiului Sebeș, precum și de la secția de Ortopedie Alba Iulia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *