PRIMARUL DORIN NISTOR – ÎNTÂLNIRI DE LUCRU CU MINIȘTRII MEDIULUI ȘI DEZVOLTĂRII. SE ANUNȚĂ PROIECTE IMPORTANTE PENTRU SEBEȘ!

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, s-a întâlnit miercuri, 29 ianuarie 2020, la București, cu Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, în contextul în care Municipiul Sebeș a achiziționat, la finele anului trecut, un sistem automat de măsurare și monitorizare a calității aerului. Solicitarea Municipiului Sebeș este una de sprijin pentru măsurarea calității aerului și implementarea de măsuri pentru îmbunătățirea calității mediului înconjurător pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Sebeș. Răspunsul ministrului Costel Alexe a fost unul pozitiv, existând deplina deschidere în vederea realizării unui program comun și a unui parteneriat cu instituțiile subordonate Ministerului Mediului. S-a stabilit deja ca reprezentanți ai Primăriei Sebeș să se deplaseze la București pentru o cât mai bună colaborare. “Îmi exprim speranța identificării și gestionării comune a unor soluții constructive, care să susțină cauza și interesele Municipiului Sebeș și care să își dovedească utilitatea și în alte zone ale României pentru îmbunătățirea calității mediului înconjurător ” a declarat primarul Dorin Nistor, care a înaintat o documentație amplă ministrului Costel Alexe, cuprinzând o serie de propuneri pentru un parteneriat cu Ministerul Mediului.

Din agenda primarului Dorin Nistor a făcut parte și o întâlnire cu Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan. În cadrul oficial, a fost semnat actul adițional la contractul de lucrări suplimentare necesare reabilitării și modernizării Școlii Gimnaziale din Răhău. De asemenea, s-a discutat pe tema lansării recente a programului pilot finanțat din fonduri europene pentru extinderea rețelei de gaze din România. Ministrul Ion Ștefan a susținut că de această finanțare ar putea beneficia mai multe sute de localități: „Nu vorbim de o anumită zonă sau de un anumit județ. Vom extinde aceste rețele de gaze pe tot teritoriul României”. În plus, primarul Dorin Nistor a solicitat din nou sprijin financiar pentru construirea unui corp suplimentar la Spitalul Municipal din Sebeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *