Certificarea conformității – obligatorie pentru activitățile de coafură, înfrumusețare și utilizare a produselor biocide pentru DDD

Comunicat de presă

Certificarea conformității – obligatorie pentru activitățile de coafură, înfrumusețare și utilizare a produselor biocide pentru DDD

Certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică va fi obligatorie pentru activităţile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare (DDD) în spaţiile utilizate de populaţie și pentru activităţile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, potrivit Ordinului nr. 15 din 14 ianuarie 2020, emis de Ministerul Sănătății.

Ordinul nr. 15 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 22 din 14 ianuarie și vizează modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei.

Astfel, potrivit noilor reglementări, în termen de 30 de zile, respectiv până în 14.02.2020, de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, toate persoanele fizice sau juridice (SRL, PFA, II etc.), care desfăşoară activităţi de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în spaţiile utilizate de populaţie trebuie să solicite certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

De asemenea, în termen de 30 de zile (până în 14.02.2020) de la intrarea în vigoare a prezentului ordin toate persoanele fizice sau juridice (SRL, PFA, II etc.) care desfăşoară activităţi de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare trebuie să solicite certificarea conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică de către DSP Alba.

Pentru a veni în sprijinul celor care prestează astfel de activități, DSP Alba transmite prin intermediul mass-media modelul de cerere de certificare a conformității cu normele de igienă și sănătate publică în care se regăsește și documentația necesară/ actele care trebuie depuse. Formularul de cerere a fost publicat și pe site-ul instituției – www.dspalba.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *