Peste 160 de poliţişti din judeţul Alba au acţionat, zilnic, pentru menţinerea siguranţei publice

În perioada Crăciunului, peste 160 de poliţişti din judeţul Alba au acţionat, zilnic, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică în județ. S-a intervenit la 130 de evenimente, au fost sesizate 50 de infracțiuni și au fost aplicate 96 de amenzi, majoritatea pentru încălcarea normelor rutiere.

În perioada 24 – 26 decembrie 2019, poliţiştii din Alba au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată, cu promptitudine, în cazul producerii vreunui eveniment.

În cele 3 zile, au fost constatate 50 de infracţiuni şi 96 de abateri de natură contravenţională, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 22.380 lei.

Dintre contravenţiile aplicate, 33 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 63 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

S-a intervenit la 130 de solicitări ale cetăţenilor, din care 122 au fost făcute prin serviciul de urgenţă 112.

În continuare, poliţiştii vor fi la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto că consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic, crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

Totodată, pentru a evita implicarea în accidente rutiere, recomandăm:

  • Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de vizibilitate scăzută, carosabil ud/umed, acoperit cu polei sau zăpadă;
  • Păstrați distanță corespunzătoare între mașini;
  • Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută, chiar dacă marcajul rutier vă permite această manevră;
  • Asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta;
  • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați;
  • Nu frânați brusc;
  • Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți;
  • Acordați atenție sporită pietonilor;
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;
  • Respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier;

De asemenea, nu uitați că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *