Teatrul de Păpuși ”Prichindel” participă la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” Timișoara

COMUNICAT DE PRESĂ

Experiențele teatrale continuă pentru Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, cu participarea la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” de la Timișoara.

Așadar, în data de 5 octombrie 2023, orele 18:00, ne găsiți pe scena Teatrului de Stat Maghiar „Csiky Gergely” din Timișoara, unde vom susține spectacolul „Povestea lui Muck cel Mic”, regia Todor Valov.

„Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative.” (Todor Valov, regizor)

Suntem onorați că facem parte din programul evenimentelor Timișoara – Capitală Culturală 2023 prezentând publicului timișorean o poveste transpusă pe scenă într-un mod original, plin de farmec și culoare.

POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, după o poveste de Wilhelm Hauff

Regizor artistic: Todor Valov (Bulgaria)

Scenografie: Natalia Gocheva (Bulgaria)

Dramatizarea: Darko Kovachovsky (Bulgaria)

Muzica: Mirchev Plamen (Bulgaria)

Distrbuția: Iulian Costea, Mădălin Costea, Ramona Benchea Mincu, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda.

Construcție păpuși: Masters of puppets Sofia – Bulgaria

Realizare costume: Mirela Tămășan

Lumini: Ovidiu Tămășan

Sunet: Florin Andrea

Mașiniști: Florin Badiu, Gheorghe Hațegan

Manager: Ioana Bogățan

Cristina Smadea,

Secretar literar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *