Asociația ”Pro Infrastructura” cere ministrului transporturilor să transparentizeze CNAIR-ul

Problema autostrăzilor rămâne și în această perioadă una dintre cele mai grave probleme ale României. Asociația Pro Infrastructura a transmis, la început de mandat, noului ministru Lucian Bode, o scrisoare deschisă prin care cere să ”intre” în cei de la Compania Națională pentru Infrasructură din România.

”Am transmis astăzi o scrisoare deschisă ministrului Transporturilor Lucian Bode. Ne dorim ca în mandatul său să dispară sfidarea oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la adresa cetățenilor în ceea ce privește refuzul de a pune la dispoziție informații de interes public.

Asociația Pro Infrastructură a dat în judecată CNAIR în 6 procese separate, toate în urma refuzului de a ne oferi documente, drept garantat de Legea 544/2001. Le-am câștigat pe toate, dar cei din CNAIR tot nu ne dau documentele, chiar dacă deciziile instanței sunt DEFINITIVE.

În scrisoarea atașată i-am descris ministrului Bode un singur exemplu: Autostrada A13 Sibiu-Făgăraș. Nici astăzi, la peste 8 luni de la hotărârea Curții de Apel București, CNAIR nu a catadicsit să o pună în aplicare și să ne dea studiul de fezabilitate cerut!

Solicităm domnului Bode să se implice direct în transparentizarea activității “responsabililor” CNAIR și a implementării proiectelor de miliarde de euro, trăgând la răspundere persoanele care au girat bătaia de joc din ultimii ani, încălcând Legea 544/2001 și chiar hotărârile definitive ale judecătorilor.”

#FărăResponsabilitate #ProInfrastructură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *