Seniorii de la Abrud, Baia de Arieș și Galda de Jos s-au bucurat de ”SERBĂRILE TOAMNEI”

Luna octombrie a fost o lună plină de activități recreative și excursii pentru persoanele adulte cu dizabilități ocrotite în centrele rezidențiale aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Cum vremea a fost deosebit de plăcută și profitând de soarele generos al acestei toamne, beneficiarii serviciilor oferite în cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilități Galda de Jos – CRRNPAD, sub coordonarea personalului de specialitate, au fost în excursii la lacul Iezer, în Parcul Dendrologic Alba Iulia și la Râpa Roșie. De asemenea, beneficiarii implicați în proiectul ”Terapie prin teatru” au pregătit un spectacol pe care l-au prezentat, celorlalți beneficiari, în curtea centrului din Galda de Jos.

În timpul excursiilor și activităților în aer liber au fost strânse frunze colorate de la diverși arbori, crenguțe și alte materiale din natura care, apoi, în cadrul orelor de terapie ocupațională au fost folosite pentru a realiza aranjamente și decoruri de toamnă ce au fost expuse în holul principal al centrului. Tot aici, a avut loc un spectacol – ”Serbările toamnei”, în cadrul căruia 4 beneficiari au recitat versuri pe muzica special aleasă pentru a recrea atmosfera creată specifică anotimpului de afară.

Beneficiarii Locuințelor protejate pentru persoane adulte cu dizabilități nr. 6, 7, 8, 14, 15, 19, Centrului de îngrijire și asistentă pentru persoane adulte cu dizabilități – CIAPAD Abrud și Centrului de îngrijire și asistentă pentru persoane adulte cu dizabilități – CIAPAD Baia de Arieș au desfășurat activități recreative în curtea centrelor, în împrejurimile localităților, au colorat planșe specifice, au confecționat măști, au sculptat dovleci, s-au costumat, au dansat și cântat într-o atmosferă de relaxare și voie bună.

Prin aceste activități desfășurate de persoanele adulte cu dizabilități, sub coordonarea personalului de specialitate și cel de îngrijire din centrele rezidențiale, se asigură stimularea și menținerea abilităților și deprinderilor, se încearcă recuperarea potențialului restant, ieșirea beneficiarilor din starea lor de izolare, pentru a-i ajuta să-şi exprime liber sentimentele, dorinţele şi trăirile interioare. 

Director general

Frăcea Valentin – Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *