Spitalul Municipal Sebeș: 2,1 milioane de lei pentru noi dotări cu aparatură medicală

La începutul anului 2019, bugetul Spitalului Municipal Sebeș era de 38.734.490 lei, în creștere față de anii precedenți: în anul 2018, bugetul a fost de 38.043.490 lei, iar în anul 2017, bugetul spitalului a fost de 27.777.100 lei.

Suma de 2,1 milioane de lei se va adăuga bugetului, din care 1,5 milioane de lei fonduri nerambursabile guvernamentale atrase de administrația publică din Sebeș și 600.000 lei co-finanțare din resurse locale, cu scopul achiziționării a două aparate Roentgen digital cu două posturi scopie și grafie, care vor intra, în cursul acestui an, în dotarea Spitalului Municipal Sebeș.

Tot la capitolul investiții, prin programul de finanțare POR 2014 – 2020, se derulează contractul de finanțare pentru proiectul “Creșterea eficienței energetice a clădirii Contagioase din cadrul Spitalului Municipal Sebeș”, valoarea totală a investiției ridicându-se la 1.512.217 lei, lucrarea urmând a fi finalizată în anul 2020.

Vă reamintim că începând cu luna decembrie 2016, pacienții spitalului din Sebeș pot beneficia de un computer tomograf performant (valoare totală 1.600.000 lei). În anul 2019, secția de pediatrie a fost reamenajată într-un parteneriat cu companii din Sebeș (cea mai importantă parte a proiectului fiind susținută de societatea Savini Due). De asemenea, au fost realizate lucrări de reparații și dotări la laboratorul de analize medicale, la blocul alimentar, a fost reamenajată rampa de acces la Unitatea de Primiri Urgențe. În plus, Maternitatea din Sebeș este un obiectiv de interes pentru care a fost realizat un proiect tehnic de modernizare (valoarea documentației tehnice fiind de cca 130.000 lei).

Tot la capitolul sănătate, la Sebeș, funcționează un cabinet stomatologic, un alt proiect susținut de primarul Dorin Nistor, care oferă servicii gratuite copiilor din municipiu, amenajat pe parcursul anului 2018, la cele mai noi standarde în domeniu, valoarea totală a investiției ridicându-se la suma de 108.278 lei, provenită integral din bugetul local.

Dispensarele din  cartierul M. Kogălniceanu și de pe strada Mihai Viteazu vor beneficia de lucrări de modernizare (buget circa 4,2 milioane lei) pentru a oferi spații adecvate desfășurării activității medicilor de familie și pentru a spori confortul pacienților.

Prin proiectul „Sprijin pentru seniorii Sebeșului”, un număr de 122 de persoane vârstnice vor beneficia de servicii medico-sociale de calitate, precum și de campanii pentru promovarea unui stil de viață sănătos. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și furnizarea de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice din Municipiul Sebeș aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială. Valoarea totală a proiectului este de 600.000,00 euro, acesta fiind finanțat prin programul de finanțare POCU 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *