La Blaj pregătirile pentru vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc sunt în grafic


Administrația locală a municipiului Blaj anunţă că pregătirile pentru vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc din 2 iunie 2019 au intrat în linie dreaptă, fiind în grafic.

Municipalitatea Blajului împreună cu Biserica Greco-Catolică şi instituţiile abilitate ale statului român depun toate eforturile pentru ca organizarea acestui eveniment istoric de la Blaj să se desfăşoare în cele mai bune condiţii!

La Blaj sunt aşteptaţi, la 2 iunie 2019, peste 50.000 de pelerini care doresc să-l întâmpine pe Sanctitatea Sa Papa Francisc pe Câmpia Libertăţii!

Aşa cum este normal în organizarea unor astfel de evenimente, vor exista restricţii de circulaţie în zona centrală a Blajului şi pe traseul vizitei Sanctităţii Sale, începând cu data de 1 iunie 2019, ora 19.00 şi până în seara zilei de 2 iunie 2019, ora 18.00!

În ziua vizitei, zona centrală a Blajului va fi o zonă pietonală, iar circulaţia spre Câmpia Libertăţii şi spre Piaţa 1848 se va face pe jos.

Se restricţionează accesul cu mijloace auto pe străzile: Clujului, Morii, Iazului, Parcului, Iuliu Maniu, Eroilor, Avram Iancu, Popa Şapcă, Republicii, Nicolae Bălcescu, Tudor Vladimirescu – până la bariera cu calea ferată – magistrala 300, Aurel Vlaicu – parţial, de la intersecţia cu strada Iuliu Maniu până la bariera cu calea ferată – magistrala 300, Ioan Lemeny, Câmpul Libertăţii, Andrei Şaguna, Piaţa 1848, Astra, Timotei Cipariu, Mitropolit Vancea, inclusiv accesul pe Podul Veza şi Petru Pavel Aron.

De asemenea, circulaţia maşinilor mai mari de 3,5 tone va fi interzisă, cu excepţia maşinilor care aprovizionează zona de alimentaţie publică din Parcul „Avram Iancu” şi/sau a maşinilor implicate în organizarea evenimentului. Alimentarea punctelor de alimentaţie publică din Parcul Avram Iancu se va face până la ora 09.00 în data de 2 iunie 2019.

Blajul va putea fi tranzitat cu maşina dintr-o parte în cealaltă pe traseele care vor fi clar stabilite de către Poliţia Română, care va asigura dirijarea şi fluidizarea circulaţiei.

Cetăţenii Blajului sunt rugaţi să asigure parcarea maşinilor personale în garaj sau în curţi, astfel încât străzile din municipiul Blaj să fie libere pentru a asigura parcarea maşinilor care transportă pelerinii la Blaj.

La intrările în municipiul Blaj se vor amenaja parcări speciale pentru pelerinii care vor sosi la Blaj din toată ţara, pe următoarele direcţii:

Direcţia Târgu Mureş – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Simion Bărnuţiu – drumul de acces spre rampa de transfer/punctul de colectare deşeuri. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Târgu Mureş au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj, zona carter Hula!

Direcţia Sibiu – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Gheorghc Bariţiu – zona industrială I.A.M.U. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Sibiu au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj – cartierele Mănărade, Veza, Ciufud, şi Tiur.

Direcţia Alba Iulia – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Clujului – zona teren viran /păşune staţie carburant Lukoil. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Alba Iulia au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj – cartierul Petrisat, zona industriala Bosch.

Poliţia Română împreună cu voluntarii dedicaţi acestui eveniment vor asigura ghidajul pelerinilor sosiţi la Blaj spre locurile de parcare, spre Câmpia Libertăţii şi spre zona centrală a Blajului!

De asemenea, începând de sâmbătă 1 iunie 2019, ora 16.00 şi până duminică 2 iunie 2019, ora 18.00, se instituie restricţie de parcare pentru toate autovehiculele, în Blaj de la strada Eroilor, nr.22 – de la fosta Grădiniţă „Lumea copiilor” şi până la Piaţa Mică – zona strada Gării, strada Fochiştilor, Ceferiştilor, Locomotivei, Fabricii, de la intersecţia cu calea ferată până la intersecţia cu strada Vasile Suciu, Vasile Suciu, Tudor Vladimirescu – variantă până la bariera cu calea ferată – magistrala 300, Avram lancu.

Ca o măsură de siguranţă, în municipiul Blaj consumul băuturilor alcoolice va fi interzis în condiţiile legii în zona centrală a municipiului Blaj şi pe toate locaţiile vizate de vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc, iar pentru a asigura accesul în zona Câmpiei Libertăţii, în ziua de 2 iunie 2019 nu se va organiza piaţa tradiţională de duminică.

Gheorghe Valentin Rotar,

Primarul Municipiului Blaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *