BebeBiblioteca la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba


Bucurându-se de un real succes, proiectul BebeBiblioteca inițiat și coordonat de cătreBiblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, revine cu o nouă ediție ce va avea loc marți, 14 mai 2019, la sala de lectură a bibliotecii. Proiectul este destinat femeilor însărcinate, tinerilor părinți și copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani și are ca scop crearea unui spațiu de întâlnire pentru viitorii și proaspeții părinți, un spațiu în care pe lângă activități de sociabilizare și animație culturală, grupul țintă căruia i se adresează proiectul să poată consulta literatură de specialitate sau să poată întâlni persoane abilitate care să-i pună la curent cu cele mai noi metode de parenting, cu noile apariții editoriale sau cu viața culturală derulată în orașul nostru.

Activitatea din 17 mai 2019 va debuta la ora 17:00 cu un program ce va cuprinde activități reunite sub tema Grijile părinților și anxietatea la copii. Pe marginea acestei teme, cei prezenți vor dialoga cu kinetoterapeuta Adela Neamțu, care le va oferi informații specializate și sfaturi practice pentru dezvoltarea corectă și armonioasă a copilului și va răspunde unor întrebări cu care tinerii părinți se confruntă mereu, cum ar fi: ce este anxietatea, când devine o problemă, cum o recunoaștem sau care sunt simptomele ei. Programul va fi completat cu idei și jocuri terapeutice care să înfrângă anxietatea dar și cu un dialog viu și interesant legat de tema propusă.

Având în vedere că această activitate se desfășoară într-un spațiu al cunoașterii și al cărții, bibliotecarii vor pune la dispoziția celor prezenți cărți specifice temei abordate dar și cărți cu literatură pentru copii, în așa fel încât lecturarea lor să-i ajute pe aceștia să se simtă în siguranță atât în mediul familial cât și în societate.

Activitatea face parte din programul 1.USERS, proiectul 1.14 BebeBiblioteca și este parte integrantă a proiectului managerial pentru perioada 2017-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *