Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia- Parteneriat educativ strategic . “Schools of Success S.O.S”- Proiect Erasmus+ – Dortyol – TurciaÎn perioada 21-25 aprilie 2019, în Dortyol-Turcia, a avut loc întâlnirea finală în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ în domeniul educației școlare cu titlul „Schools of Success”, având perioada de derulare 2017-2019.

La această întâlnire au participat reprezentanţi ai celor patru ţări implicate în parteneriat: Turcia-țara gazdă,Italia,Ungaria şi România. Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu a fost reprezentată de prof. Belașcu Anca (coordonator proiect) și prof.Vinceller Alexe.Toate activităţile desfăşurate pe parcursul celor 4 zile din cadrul întâlnirii s-au derulat conform programului propus de către echipa gazdă.

Obiectivul proiectului a fost dezvoltarea practicilor de cooperare în domeniul abandonului școlar și orientare școlară prin identificarea de metode eficiente pentru copiii cu dificultăți de învățare și proveniți din medii vulnerabile, cu risc major de abandon școlar.

La Liceul sanitar din Dortyol, instituţie gazdă , delegațiile au fost primite de directorul liceului si primarul localității cu prilejul a două evenimente majore: zilele orașului si zilele școlii gazdă.

Elevii au prezentat în aer liber mai multe expoziții și ateliere de lucru amenajate de către elevi. cu o tematică foarte variată: teatru, gastronomie, artizanat, robotică, pictură, chimie, istorie, muzică, dansuri populare specifice zonei.

Programul stabilit de către gazde a continuat cu o conferinţă, o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural.

În cadrul întâlnirii au avut loc mai multe ateliere de lucru în urma cărora s-a analizat stadiul realizării obiectivelor și a produselor finale, modalitățile de lucru pe parcursul celor doi ani de proiect, valorificarea eficientă a programelor educative TABBY, CroCoos, Karrierkod, Europass certificate etc.

Fiecare unitate şcolară implicată a prezentat stadiul de realizare si derulare a proiectului la nivel național, activităţile derulate în perioada septembrie 2017- aprilie 2019 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie realizate.

S-a vizitat în continuare oraşul Dortyol, care oferă atracții turistice de excepție: Muzeul de arheologie, numeroase moschei, bazarul, cartierul medieval și portul orașului.

Întâlnirea de lucru a dat posibilitatea înțelegerii obiectivelor proiectului și a implementării viitoare a acestuia în școli, pentru derularea optimă a activităţilor următoare şi pentru atingerea tuturor obiectivelor parteneriatului strategic Erasmus +.

Prof. Belașcu Anca,

Scoala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *