Campania „Hai pe net!”, ediția 2019 la Liceul Teoretic Teiuș, Alba


Liceul Teoretic Teiuș, Alba, a derulat o serie de activități în cadrul Campaniei „Hai pe net!”, ediția 2019 desfășurată în perioada 25 – 31 martie.

Campania Hai pe NET 2019! face parte din campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2019, o campanie anuală de responsabilizare digitală care vizează organizarea de evenimente online și offline cu scopul de a aborda transformarea digitală și efectele acesteia: 43% dintre cetățenii europeni nu au competențe digitale de bază; 37% din forța de muncă nu este pregătită pentru joburi digitale; 14% dintre cetățenii europeni n-au folosit vreodată internetul; 49% dintre cetățeni n-au folosit vreodată un site care să verifice veridicitatea unor fapte sau știri și pentru că 72% dintre cetățenii Europei cred că munca lor va fi înlocuită de roboți.

Fundația EOS – Educating for an Open Society coordonează derularea campaniei de alfabetizare și incluziune digitală Hai pe NET, 2019! în perioada 25 – 31 martie 2019.

Aflată la cea de-a zecea ediție, campania susține organizarea de activități online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acțiuni ce vizează performanța în mediul online.

Liceul Teoretic Teiuș, Alba, a promovat în această perioadă un set de activități pentru care a oferit suport logistic și pedagogic, precum: „Primul clic” – atragerea noilor veniți pe Internet. Activități adresate mai ales seniorilor, dar și persoanelor curioase să înțeleagă ce înseamnă și cum se folosește Internetul, „Competențe digitale? No problem!” – vizează testarea competențelor digitale pentru elevi de liceu și studenți interesați de cariere viitoare, programare creativă prin „Minecraft pentru Educație” și „Micro: biți” – activități adresate elevilor care vor să învețe să scrie cod, cursuri online de perfecționare pentru dascăli – profesorii fiind încurajați să urmeze cursuri de perfecționare digitală, recunoscute în întreaga lume.

„Liceul Teoretic Teiuș, Alba, aniversează 7 ani de când implementează activitățile campaniei „Hai pe Net!”. În această perioadă s-a bucurat de reușitele pe care le-a avut în implementarea proiectului, de premiile câștigate și nu în ultimul rând, de competențele digitale formate și dezvoltate elevilor care participă, an de an, cu entuziasm, aplicând cu succes noile tehnologii în societatea contemporană. Evenimentele derulate în cadrul ediției 2019, au fost înregistrate pe site-ul ALL DIGITAL WEEK cu scopul creșterii gradului de conștientizare al populației cu privire la importanța competențelor digitale” ne-a declarat directorul Liceului Teoretic Teiuș, prof. Marius Cosmin Pintea

DIRECTOR,

LICEUL TEORETIC TEIUȘ, ALBA

prof. Marius Cosmin PINTEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *